U Novom danu u utorak: Šta se ženama srednjih godina na prašta?

Vijesti 06. maj 202415:52 0 komentara
N1

U izdanju emisije Novi dan za utorak gledajte:

Šta o najavama da će za Vaskrs u Potočarima biti nereda i da će ih izazvati Bošnjaci misle mještani Srebrenice? Osjećaju li se kao kolateralna šteta huškačkih retorika u državi, šta poručuju onima koji olako izgovaraju riječ sukob i rat – za Novi dan govore Marinko Sekulić i Muhamed Avdić iz Srebrenice.

Vlada Crne Gore planira da preda dva amandmana na rezoluciju o genocidu Srebrenici. Amandmanima predviđeno individualiziranje krivice za genocid u Srebrenici, ali i insistiranje na striktnom poštovanju Dejtona. Je li Crna gora podržala rezoluciju ili nije za Novi dan pojasnit će prof. Boban Batrićević – historičar.

Jutros govorimo i o predrasudama. Šta se ženama, pogotovo onim u srednjim godinama nikako ne oprašta? Odakle dolazi potreba da svakoj nađemo manu? Zašto imamo duple standarde za žene i muškarce? Zašto se potpuno drugačije percipira odnos starije žene i mlađeg muškarca nego starijeg muškarca i mlađe žene? Ko nas uči predrasudama za Novi dan govore psihoterapeutkinje Jelena Stanivuković iz Beograda i Dželila Mulić Čorbo iz Sarajev. U studiju je i Maja Gasal – aktivistica i direktorica Akademije za žene.

O humoru u teška vremena za Novi dan govori komičar Samir Gicić. Je li njemu muka inspirativna i koliko je teško danas nasmijati ljude, šta kada humor nije shvaćen – govorimo pred kraj Novog dana.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!